Contact

Food Mission

KvK 84079703
Almere

judith@foodmission.nl

Pluk de dag kalenders donatie aan voedselbank

Wist je dat een deel van de uiteindelijk oplage aan verkochte kalenders gedoneerd wordt aan de voedselbank? Met elke bestelling doe jíj dus indirect een bijdrage aan de voedselbank in Almere.Geef de kalender cadeau aan jezelf, je vriend(in), familie, buurman of collega’s en bouw mee aan deze stapel voor de voedselbank!

Lees meer »

Pluk de dag kalender illustraties

Van deze illustratie krijg je toch meteen zin om bananenbrood te bakken? De geur komt nog net niet van het papier af gewaaid. Dit is natuurlijk niet de enige illustratie, de kalender is ook gevuld met bijvoorbeeld afvalbingo, waarbij het bingovel op de kalender is getekend. Zo hoef je alleen nog maar de pagina af te scheuren en mee te nemen!Benieuwd naar alle andere prachtige illustraties van @tessavanvredendaal ? Bestel de kalender dan snel hier. 

Lees meer »

Pluk de dag kalender in het VVV

Leuk nieuwtje! We hebben er voor gezorgd dat jullie ook alvast op groene tour door Almere kunnen, namelijk om een Pluk de dag kalender bij het VVV te scoren! Het is een leuke, groene, kennismaking met de stad, dus hoe leuk is het dat hij nu bij het VVV te koop is? Haal de kalender nu vast fysiek in huis en wandel richting een duurzaam 2022.Let op: op is op!📍VVV Almere, De Diagonaal 199

Lees meer »

Duurzame stap 1: het bevestigingstouw

De scheurkalender is helemaal duurzaam geproduceerd, zo is het papier van Almeers bermgras gemaakt op een wijze waarmee er geen reststukken overblijven én daarbij is er gekozen voor perforatiegaten in plaats van een lijmrand, zodat het papier na het afscheuren nog beter te recyclen is. De kalender wordt als mooi pakketje opgeleverd, zonder touw om aan op te hangen. Dit bevestigingstouw is namelijk jouw eerste stapje in de duurzame richting: heb je nog een rondslingerend touw in huis? Geef het een tweede leven door de kalender er aan op te hangen! Andere opties (te zien in de video) zijn oude koorden, veters of kettingen; waar hang jij hem straks aan op?

Lees meer »

Pluk de dag kalender ontvangt sustainability award met SDG-speld

Judith Haar van Food Mission heeft onlangs de Aeres Sustainability Award mogen ontvangen voor onder andere de "Pluk de dag – op groene tour door Almere" scheurkalender, uitgereikt door niemand minder dan Cora Smelik. Deze kalender zet in op het onderwerp duurzaamheid en wil dit bereikbaar en concreet te maken voor de doorsnee Almeerder: wat kan jij NU doen? Met elke dag die je afscheurt, draag je in laagdrempelige stapjes bij aan een groener, gezonder, duurzamer Almere, wie wil dat niet? Met de kalender zijn de SDG’s in acht genomen, waardoor er bij iedere aankoop* stappen worden gemaakt onderstaande goals door heel Almere te behalen. ⬇️ 

Lees meer »